Щастя, доставка до дверей

Прочитав книжку Тоні Шея «Доставляючи Щастя». До мене її прочитала моя прекрасна половина та порадила мені. Потім книжка попалася і в списках корисної літератури на AIN.UA. Сам я мало розумів, що собою представляє Zappos (онлайн-магазин про який в основному йде мова), тому не мав жодних очікувань від книжки про компанії. Насправді дуже цікаво буквально з перших сторінок. Я для себе зробив спостереження, на що орієнтується справжній підприємець (entrepreneur, як зараз модно) - він дивиться на речі і десь на підсвідомості прораховує як це комусь можна продати. Він з дитинства думає бізнес-планами, тому і бізнес виходить ніби сам собою. Це не те щоб новина, але на прикладі видно значно краще. (Загалом описувати знахідки, які зробив “для себе” невдячна справа. Коли їх намагаєшся описати буквами виходять такі дрімучі банальності, а в той самий момент це було справжне просвітлення)

Частина про корпоративну культуру Zappos для мене виявилася менш цікавою. Вона орієнтована на тих, кому Zappos цікава як компанія-легенда (на кшталт Starbucks чи Moleskine) чи підприємців, які теж постають перед проблемою корпоративної культури власного бізнесу. Як я вже сказав, для мене Zappos нічим не відрізняється від будь якого іншого магазину, до власного бізнесу поки не допрацювався тож я тут не цільова аудиторіяю. Хоча і від цієї частини знайшлась користь. Наприклад тепер я бачу, що багато речей, які робить керівництво моєї компанії були почерпнуті саме з цієї книжки. Тепер я розумію причини і кінцеву мету цих дій :)

Словом, корисна книжка, якщо хочеш почитати надихаючу історію успіху та/або коротких посібник з влаштування корпоративної культури в компанії.

Коментарі та посилання