Павло Шеремета або про користь від YouTube

Виявляється, на YouTube є не тільки котики, компіляції фейлів та музика. Є там і корисні відео.

Я от через YouTube нещодавно відкрив для себе Павла Шеремета. Він найбільше відомий як Президент Київської Школи Економіки, а ще ерудований та розумний спікер. Доступно пояснити він вміє. Спочатку подивився його відео з київського TedX, а потім виступ перед київськими пластунами.

Щастя для України, що такі люди існують. В них є чому навчитися, а вони із задоволенням вчать. Оптимістично та, що важливо, тверезо дивиться на світ, Україну та людей навколо. Активно працює, щоб робити простір довкола себе кращим. А ще, враховуючи, що для мене він людина не з моєї професійної області інтересів, то я отримав вагон цікавих посилань, згадок нових книжок та особистостей, про яких корисно дізнатися більше.

Наприклад, я одразу пішов і почитав про “Стратегію блакитного океану” та як з нею справи в Україні.

Після таких зарядів енергією одразу хочеться встати і теж робити все навколо себе кращим. Я от вирішив робити кращим себе і взявся читати нову книжку ;) Еріка Рейса “Lean startup”. Книжка від програміста про бізнес. Про неї ще, можливо розкажу.

Оновлення

З часу опублікування цього допису минуло вже більше ніж півроку. Відбулася революція, про яку я і думати не міг, коли все це писалося. А Павло Шеремета в результаті став міністром економіки України. Сподіваюся, що така людина, як він, зможе провести необхідні реформи, щоб не тільки вивести країну з кризи але й нарешті розкрити весь свій потенціал.

Коментарі та посилання