Просто люди

Мені свого часу пощастило познайомитися із багатьма надзвичайними людьми. Іноді такі надзвичайні люди знайомляться між собою і роблять дивовижні речі.

Так в Донецьку невелике, але творче та амбіційне місцеве онлайн ЗМІ Портал неполітичних новин NGO.donetsk.ua почало видавати дуже цікавий продукт.

Найкрутіше в них виходять передачі “Просто люди” - десятихвилинне інтерв'ю цікавих жителів Донеччини. Ось невеликий тізер:

Багатьох з учасників цього проекту мені пощастило знати особисто, але не це головне ;) Головне те, що місцева громада для самої себе та всіх інших відкривається з трохи іншого, світлого, ініціативного та творчого боку. Прикметно те, що на традиційне для всіх питання щодо штампу “донецькі” всі відповідають з посмішкою і розумінням. Штамп на те і штамп, щоб зайвий раз не думати. Натомість ці люди думають регулярно та продуктивно, і це прекрасно.

Дівчата та хлопці з Порталу стараються показати донеччан позитивним та привітним. Виходить в них добре, хоч це і крапля в морі, але дуже яскрава крапля. Сподіваюся, “Просто люди”“ ще отримають належну увагу, тисячі переглядів та заслужених лайків.

Крім того, ті ж хлопці та дівчата роблять передачу “Стабильность и благополучие”, яку ще поки носить в форматі між капусником-балаганом та +100500. Це, швидше, під настрій. Думаю, у мільйонному місті мають знайтися вдячні глядачі і для такого стилю.

Загалом тішить той факт, що медійний Інтернет-продукт створюють не тільки в і для столиці. Централізованість України, виходить за межі здорового глузду, непогано було б розвивати щось і подалі від Києва.

P.S. Коли вже зайшла мова про відео в інтернеті, то не можу не висловити радість від появи одразу двох українськиї проектів в цьому руслі: Спільнобачення та Громадське телебачення. Перші, схоже, поки краще продумали організаційні нюанси, а другі - загалом відомі обличчя. То пусто, то густо і з конкуренцією. Ура!

Коментарі та посилання